Online hypotheek afsluiten

Hoe sluit je bij ons je hypotheek af?

1. Je maakt een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Tijdens het kennismakingsgesprek heb je via het web online contact met de hypotheekadviseur.
Je krijgt informatie over je maximale hypotheek, de laagste hypotheekrente en informatie over de kosten.
Aan het einde van het gesprek heb je genoeg informatie om te weten of je een hypotheek kan afsluiten of oversluiten.

2. Het online hypotheekadvies

Het kennismakingsgesprek is goed verlopen en we mogen je adviseren en je hypotheek afsluiten. Voorafgaand aan het adviesgesprek ontvang je via e-mail een vragenlijst. Deze vragenlijst moet volledig worden ingevuld en retour gestuurd twee dagen voorafgaande aan het adviesgesprek. Op basis van de antwoorden en het kennismakingsgesprek stellen we een hypotheekadvies op. Tijdens het online gesprek nemen we het hypotheekadvies door. Als deze akkoord is kunnen we de hypotheekofferte aanvragen. Bij de meeste instellingen is de hypotheekofferte er gelijk al de volgende dag. Je kunt alvast een datum plannen bij de notaris.

3. Hypotheekofferte

Er is een voorlopige hypotheekofferte bij de financiƫle instelling aangevraagd. Vooraf wordt je door de binnendienst gebeld en krijg je door welke documenten je nog moet aanleveren. Als de offerte er is, ontvang je deze via de mail. Je kunt de offerte alvast zelf doornemen, maar we maken ook een online afspraak waarbij we samen de offerte nog een keer doornemen. Als alles akkoord is, dan kun je de offerte ondertekenen en met de bijbehorende documenten mailen naar de binnendienst. Zodra alles compleet is aangeleverd wordt het dossier beoordeeld. Dit proces duurt normaliter 3 tot 5 werkdagen.

4. Definitieve hypotheekofferte

Het dossier is door de financiƫle instelling beoordeeld en akkoord bevonden. Je hoeft alleen nog de hypotheekofferte te ondertekenen en ondertekend retour te sturen.

5. Afspraak bij de notaris

De notaris stuurt een week voor de ondertekening van de overdracht een concept leveringsakte en hypotheekakte en een afrekening. We nemen de hypotheekakte en afrekening door en als alles goed is krijg je van ons een terugkoppeling dat er geen bevindingen zijn. Als je zelf ook geen bevindingen hebt kun je de notaris doorgeven dat alles akkoord is en dat er niets hoeft te worden aangepast. De week erna ben je samen met de verkopers bij de notaris en kun je de leveringsakte en hypotheekakte ondertekenen. Je bent nu de eigenaar van je woning!

Zoals je ziet wordt alles tot en met de notaris goed geregeld!

Meer Lezen

Laagste hypotheekrente
Hypotheek
Van huren naar kopen
Hypotheek
Online hypotheek afsluiten
Hypotheek
Hypotheekrente
Hypotheek
Maximale Hypotheek Berekenen
Hypotheek
Hypotheekadvies
Hypotheek
Hypotheek Berekenen
Hypotheek